Flexi-jobs geven eventsector ademruimte

Flexi-jobs geven eventsector ademruimte

De Belgische regering breidt het systeem van flexi-jobs uit naar de evenementen- en cultuursector. Goed nieuws dus voor onze sector. Want de uitdagingen waar we voor staan zijn niet min. Flexi-jobs geven de sector de mogelijkheid om eenvoudiger te schakelen in een periode van arbeidskrapte.


Event Confederation reageert opgetogen op de uitbreiding van het toepassingsgebied van de flexi-jobs. "Wij waren al langer vragende partij om dat statuut verder uit te breiden om op die manier de nood aan extra werkkrachten wat te milderen. In tijden waar veel mensen een extra cent willen bijverdienen én tegelijkertijd er een aanbod is van jobs dat zeer moeilijk wordt ingevuld, kan het statuut van flexi job een oplossing zijn. De eventsector is nu eenmaal een zeer arbeidsintensieve sector met veel nood aan tijdelijke medewerkers."



Arbeidskrapte

Ook #SoundOfSilence laat van zich horen: "De braindrain bij eventbedrijven is aanzienlijk. We werken met gespecialiseerd en gepassioneerd personeel, en net die extra handen zijn vandaag moeilijk te vinden. Daarom circuleerde binnen de sector het idee om met flexi-jobs te werken. Daarnaast ijveren we ook verder voor een uitbreiding van de relance-uren naar 2023. Samen met de flexi-jobs lossen deze onbelaste overuren het tekort aan personeel op. Onze mensen kunnen bijklussen binnen hun expertise en binnen hun bedrijf. De werkgever hoeft geen extra medewerkers op te leiden en de werknemer die meer wil werken, verdient een centje bij. De combinatie van beide initiatieven zou de vicieuze cirkel van openstaande vacatures en de arbeidskrapte doorbreken. We zijn als sector dankbaar dat onze positieve communicatie gehoord werd en kijken verder uit naar nog meer constructieve oplossingen voor de uitdagingen waar heel wat bedrijven vandaag voor staan."



Discrepantie opgelost

Met de uitbreiding van de flexi-jobs wordt ook een discrepantie uit de wereld geholpen: "Op grotere events mochten horecajobs eerder wel al werken met flexi's terwijl andere werkgevers dat niet mochten. Dit zorgde voor een onwerkbare en valse concurrentie tussen werkgevers voor vaak vergelijkbare jobs of opdrachten. Deze tijd is straks dus voorbij. We zijn dus heel blij dat de federale regering onze oproep heeft gehoord en werkgevers én werknemers die vooruit willen, op deze manier een oplossing bieden. Ondernemers kunnen vacatures invullen én kandidaten kunnen op een interessante manier bijverdienen in de leukste sector van het land", aldus Stijn Snaet van de Event Confederation.


Daarnaast is het pakket aan maatregelen naar bescherming van zelfstandigen en ondernemers broodnodig. De stijgende energiekosten, verhoging van de loonkosten, ... ook de eventsector ontsnapt niet. Ingrijpen met steun is en was noodzakelijk.

Bron: Event Confederation, SoundOfSilence

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Productlancering onder de Spaanse zon

Productlancering onder de Spaanse zon

Advertenties