10 tips voor heerlijke Summer Cocktails

10 tips voor heerlijke Summer Cocktails

Oké, de zomer staat nog op een laag pitje. Dat kan je niet ontkennen. Maar met deze tien tips voor frisse cocktails, haal je alvast de zon in huis.

 

 

Tip 1: Gebruik als basis witte spirits of alcohol zoals vodka, gin, tequila of rhum

Met alcohol geef je je cocktail 'body'. Witte spirits zijn meestal geurloos en kleurloos en kan je dus perfect shaken met je favoriete smaken.

 

Tip 2: Kies je favoriete likeur

Ben je fan van Malibu, Passoa, Meloen of Violet? Breng met je favoriete likeur je drankje op smaak. Gebruik maximum 7 cl spirits en likeur om je cocktail te maken.

 

Tip 3: Pimp de smaak met citroensap

Dat geldt zeker voor cocktails op basis van gin en vodka.

 

Tip 4: Breng verfrissing in je drankje met limoensap

Proef maar eens van de Cuba Libré. Het limoensap zorgt voor een goed evenwicht tussen de rum en de cola en verfrist de smaak. Limoensap is dan ook de perfecte match voor al je tropische cocktails.

 

Tip 5: Gebruik siroop voor een 'touch of sweet'

Je vindt tal van suikersiropen met verschillende smaken op de markt. Daarmee sla je twee vliegen in één klap: je suikert je drankje en je voegt nog een extra 'flavour' toe.

 

Tip 6: Zorg voor topkwaliteit met stukjes vers fruit

Met aardbeien, passievruchten of limoenpartjes geef je jouw cocktail net dat ietsje meer.

 

Tip 7: On the rocks: voeg ijsblokjes toe

Maar zorg ervoor dat de ijsblokjes echt wel 'rocks' zijn, dus goed bevroren. Niets is zo onaangenaam als een verwaterde cocktail. Laat de ijsblokjes dus niet te lang in de ijsemmer liggen. Half gesmolten ijsblokjes geven snel water af en 'verwateren' je cocktail al voor je er van hebt gedronken.

 

Tip 8: Decoreer, garneer, ornamenteer

Het oog wil ook wat. Zorg dus voor een leuk glas en originele decoratie. Zo krijg je al zin in je cocktail nog voor je hebt geproefd. Maar kijk uit voor misleiders: misschien is de mooiste cocktail wel een vermomd maffiadrankje met een scheutje cyanide ;-) !

 

Tip 9: Het enige juiste recept voor dé Mojito

Ingrediënten: 10 à 12 muntblaadjes, 2 à 3 lepels rietsuiker, het sap van 1 limoen, een glas vol crushed ice en 6 cl Cubaanse rhum. Bereiding: neem een glas en maak de basis van je Mojito: muntblaadjes, suiker en limoensap. Stamp dit aan. Vul je glas met crushed ice en voeg de Cubaanse rhum toe. Klaar! De Mojito aftoppen met water is niet nodig. Het crushed ice smelt en geeft zo het perfecte koude water om het drankje te koelen. In Cuba voegen ze gekoeld water toe omdat ze niet voldoende ijs hebben. Zo krijgen ze toch nog een fris drankje.

Voor de kenners: inderdaad in Cuba voegen ze nog Angostura toe om de Mojito iets bitterder te maken.

 

Tip 10: Contacteer The Bartenders Company

Contacteer The Bartenders Company en geniet zelf volop van je eigen cocktailparty voor de bar, in plaats van erachter. Of vraag naar de super leuke teamactiviteit ' The Cocktail Competition Workshop'!

grunewald.bar
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Productlancering onder de Spaanse zon

Productlancering onder de Spaanse zon

Advertenties