De Amsterdamse kantonrechter heeft de directeur van evenementenorganisatie UDC, die onder meer Dance Valley organiseert, stevig op zijn vingers getikt. De manier waarop de directeur zijn marketingmanager behandelde was 'denigrerend en schofferend'. Uit het vonnis blijkt bovendien dat UDC op een faillissement afstevent.
De directeur moet zijn 40 jarige ex-medewerker een vergoeding betalen van 57.000 euro betalen. Dat meldt nu.nl en De Telegraaf.
Stevig gevloek en harde woorden
De medewerker van UDC wilde de arbeidsovereenkomst ontbinden, waarop UDC een verweerschrift indiende. De kantonrechter oordeelde nu dat de arbeidsovereenkomst ontbonden wordt. In het vonnis zijn ook voorbeelden opgenomen van mailverkeer tussen werknemer en werkgever. Het ging er duidelijk hard aan toe. Je kan de passages en scheldtirades hier nalezen.
Faillissement
UDC probeerde onder de schadevergoeding uit te komen door te zeggen dat ze het bedrag vanwege een aanstaand faillissement niet konden betalen. Dat is niet voldoende omdat volgens de rechter: "de zaak zo ernstig is, dat zelfs het verweer dat UDC Events geen gelden heeft om een vergoeding te betalen, van tafel wordt geveegd".
Verbazing & ontkeninning
UDC zegt in een persverklaring 'met verbazing' kennis te hebben genomen van de berichtgeving over het arbeidsconflict en stelt de uitspraak te hebben nageleefd. Ook ontkent het bedrijf een naderend faillissement, zoals de rechter in het vonnis beweert op basis van de jaarrekening van 2011. "Het is algemeen bekend dat UDC in 2011 een moeilijk jaar heeft gehad", aldus het bericht. "Het jaar 2012 werd echter met winst afgesloten en ook in 2013 verwacht UDC haar boeken met winst af te sluiten. Ten aanzien van Dance Valley heeft UDC besloten om de nieuwe succesvolle weg die werd ingeslagen te vervolgen." Volgens de directeur was het een tactische keuze de cijfers van het slechte jaar in de rechtzaak te gebruiken om minder schadevergoeding te moeten betalen. "Een rechtszaak is een spel, zakelijk gezien, en dat is nu gespeeld", concludeert hij.
Bron: nu.nl, de telegraaf, rechtspraak