Je evenement beveiligen met camera's, hoe begin je daaraan?

Je evenement beveiligen met camera's, hoe begin je daaraan?

Je raadt het al. Bewakingscamera's inzetten op events is toch net weer dat ietsje anders dan hoe je normaal met zulke camera's omgaat. Het organisch karakter van events (opbouw - showtime - afbraak) vertaalt zich naar andere noden qua beveiliging.

 

Hieronder overlopen we welke vragen je moet stellen.

 

 

Kies de juiste hardware

De zoektocht naar de correcte camerabeveiliging van een event begint vaak bij dezelfde vragen: Wat moeten de bewakingscamera's zien? Waar moet ik ze monteren? Welk type of merk van camera moet ik selecteren? Enzovoort.

 

Laat een cameraplan opstellen door een beveiligingsexpert. Die weet namelijk welke vragen er van belang zijn.

 

Enkele voorbeelden

  • Bij de start heb je bijvoorbeeld nog geen nood aan tientallen bewakingscamera's. Het aantal camera's groeit mee met de groeiende site.
  • Muziekfestivals met flitsende shows hebben camera's nodig die verschillende lichtomstandigheden aankunnen. Daarnaast gaan veel events door tot ver na zonsondergang.
  • Op welke plaatsen zijn vaste camera's voldoende? Waar is er nood aan beweegbare camera's?
  • Niet elke plaats is voorzien van elektriciteit, en al helemaal op festivalweides niet. Waar zijn er camera's op batterijen nodig?

De positie en het type camera zal voor een groot deel bepalen of je camerabewakingssysteem de juiste zaken in beeld zal brengen. Maar indien je je beperkt tot de keuze van de hardware, zal je nooit tot een intuïtief en performant geheel komen. Daarom moet je ook rekening houden met de software.

 

 

Kies de juiste software

Tot tien jaar geleden werd de markt van camerabewaking nog grotendeels beheerst door analoge camera's. De functionaliteit van deze apparaten was vaak beperkt tot opname. Hierdoor was het bekijken, opzoeken of exporteren van beelden vaak erg tijdsintensief. Met de komst van IP-camera's zijn deze recorders vervangen door standaard servers met een krachtig Video Management Systeem (VMS). Deze VMS'en bevatten functies waarvan men vroeger enkel kon dromen:

  • Het zoeken van beweging in specifieke zones.
  • Het connecteren van verschillende sites en meerdere installaties.
  • Exporteren van uren aan beeldmateriaal in enkele minuten.

Met de komst van al deze features wordt de keuze van de juiste software voor de juiste situatie een heel stuk belangrijker. Wat ben je met tientallen camera's als je bij een incident de juiste beelden niet kan terugvinden? Ga dus zeker na welke software je beveiligingsexpert gebruikt.

 

 

Stel de juiste vragen

Aangezien het over de veiligheid van je event gaat, stel je liefst geen vraag te weinig aan je beveiligingsexpert. Vraag een demonstratie en kijk of de volgende zaken mogelijk zijn:

  • Kan je meerdere beelden simultaan bekijken?
  • Is het makkelijk om te 'browsen' door opnames?
  • Is het mogelijk om 's nachts alleen de beelden met activiteit te bekijken?
  • Kan je beelden makkelijk exporteren en opslaan op bijvoorbeeld een USB-stick?

Het doel is om een beveiligingssysteem te bekomen waarmee je weinig tijd verliest en waarmee de juiste beelden snel te consulteren zijn.

 

 

Contacteer je beveiligingsexpert

Neem dit artikel mee naar je beveiligingsexpert en overloop met hem de verschillende punten. Heb je nog geen beveiligingsexpert? Contacteer The Safe Group voor een vrijblijvend gesprek. 

www.thesafegroup.events
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Advertenties