6 tips om beter namen te onthouden

6 tips om beter namen te onthouden

Op evenementen ontmoet je veel mensen, heel veel zelfs. Al die namen onthouden is zelfs voor een geoefend netwerker niet evident.

 

We geven je zes tips om namen beter te onthouden.

 

1. Wanneer je voor het eerst iemand ontmoet en die persoon zich aan je voorstelt, herhaal dan zijn naam.

"Aangenaam je te ontmoeten, Patrick". Wanneer je een praatje maakt met die persoon doe je dat opnieuw: "Werk je al lang in de financiële wereld, Patrick?". De kunst ligt ‘m in het bewaren van een zeker evenwicht. Overdrijf niet. Niets is storender dan iemand die in zowat elke zin je naam herhaalt.

 

2. Wanneer je met een bekende een gesprek start, wees er dan zeker van dat je zijn naam kent.

Indien dat niet het geval is, is de kans klein dat die persoon zich nog eens aan jou zal voorstellen. Als je zijn naam echt niet meer weet, vraag dan beleefd of zich nogmaals willen introduceren en luister deze keer goed.

 

3. Link de naam van die persoon aan een specifiek aspect van hoe de persoon eruit ziet of wat hij doet.

Luc Appermont was een televisiepresentator, dus zijn 'mond mocht niet haperen'. Iemand die fors gebouwd is en Ben heet, wordt zo 'Big Ben'. Gebruik die bijnaam uiteraard nooit in hun aanwezigheid.

 

4. Wanneer de kennismaking zich in zakelijke kring voordoet, breng dan de gegevens die de persoon op zijn business card heeft staan in je smartphone in en voeg er wat informatie aan toe.

Bijvoorbeeld door wie je werd geïntroduceerd, of die persoon iets specifieks heeft gedaan (een boek over wijn heeft geschreven of vroeger een goede basketbalspeler is geweest). Misschien droeg hij wel felgroene sokken.

 

5. Wanneer je de naam van de andere persoon niet meer weet, is deze over het algemeen meer vergevingsgezind wanneer je je nog wel de details van de eerste herinnering ontmoet.

"Hallo, ik ben Matthias en we hebben mekaar ontmoet bij de presentatie van de nieuwe Saab. Je was daar aanwezig met Paul, een collega van me met wie jij in de kookclub zit. Het spijt me maar kan je je naam nog eens herhalen?"

 

6. Wanneer je geheugen je volledig in de steek laat, kan je nog altijd een Ronald Reagan doen.

In diens biografie 'An American Life' legt Reagan uit hoe hij tijdens zijn presidentschap vaak 1.000 mensen per dag de hand moest schudden en de meesten erop rekenden dat hij hun naam nog zou weten. Reagan paste telkens de volgende truuk toe. Hij zei gewoon: "Het spijt me maar ik ben even uw naam kwijt". Waarop de gast zou antwoorden: "Ik ben Bob Jacobson, mijnheer de president". Waarop Reagan dan telkens antwoordde: "Uiteraard, dat je voornaam Bob is wist ik maar al te goed, maar je achternaam kwam even niet in me op."

Bron: express.be

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

5 foute redenen om eventtechnologie te gebruiken

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

TTPE wint opnieuw en zet in op internationalisering

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Cybersecurity in de evenementenbranche: zijn we klaar voor de storm?

Advertenties