beMatrix; een hart voor duurzaamheid & oog voor esthetiek

beMatrix; een hart voor duurzaamheid & oog voor esthetiek

In 1993 lanceerde beMatrix, als pionier zijn kadersysteem voor standenbouw, events & displays. Daarmee zette de fabrikant uit Roeselare (B) een grote stap in de richting van duurzaamheid in de standenbouw sector. Het systeem biedt een waardig alternatief voor de traditionele standenbouw, die soms tot een enorme verspilling van materialen leidt. Net omdat standenbouwers het aluminium kadersysteem ontelbare keren kunnen hergebruiken in verschillende beurzen en exposities, wordt de afvalproductie tot een minimum herleidt.

 

Met hun uitgebreid productassortiment wil beMatrix het leven van standenbouwers eenvoudiger maken, zodat ze zich 100% kunnen focussen op hun vakmanschap. Gekenmerkt door modulariteit, herbruikbaarheid en lichtgewicht weet het kadersysteem niet alleen in te spelen op de behoeften van standenbouwers, maar ook op die van hun medewerkers en de exposanten.

 

 

Fundament van het kader

Het beMatrix kadersysteem is modulair. Met het geraamte, de ‘body’, creëert de standenbouwer elke denkbare vorm in elke grootte, recht of afgerond. Wanden, vloeren en plafonds lopen naadloos in elkaar over. Het systeem is uiterst stevig en hierdoor eindeloos herbruikbaar. Sporen van slijtage verkorten de levensduur & functionaliteit niet, omdat het systeem in de stand onzichtbaar gemaakt kan worden. Met de aankleding, de ‘skin’, krijgt de stand precies de afwerking die de standhouder voor ogen heeft. Dit kan met panelen (in pvc of dibond), textiel, licht, LED of tal van alternatieve invullingen.

 

Een aluminium standaard kader (van 992 x 2480 mm) weegt 8,23 kg. Door dit lichte gewicht is het dus uitermate ergonomisch én ecologisch: de standenbouwer hoeft niet met zware structuren te sleuren en het transportgewicht én uitstoot blijven beperkt.

 

 

Een hart voor duurzaamheid & oog voor esthetiek

Enkele jaren geleden werd het b62 ECO-kader gelanceerd als ecologisch alternatief voor het geanodiseerd kader. Anodiseren is immers een bijkomende stap in het productieproces waarbij de kaders van een extra laag worden voorzien. Aangezien deze chemische behandeling milieubelastend en bovendien overbodig is voor interieur gebruik, heeft beMatrix toen beslist om het ECO-kader als standaard aan te bieden.

 

 

 

ECO+ finish: een cleanere look

Om de afwerkingsgraad van het geanodiseerde kader te kunnen evenaren, voegt beMatrix vanaf 1 januari 2019 nog een extra oppervlaktebehandelingin het productieproces toe. Het betreft een borsteltechniek die geen milieubelastend effectheeft en waarmee de ECO-kaders een quasi identieke matte decoratieve look hebben als de geanodiseerde kaders. De kaders met deze afwerking zijn volledig compatibel met de bestaande kaders. Deze behandeling zorgt er ook voor dat er met propere handen kan gebouwd worden, gezien behandeld aluminium minder stof aantrekt in vergelijking met bruut aluminium.

 

Wanneer het design van een stand echter om gelakte kaders vraagt, dan kunnen ze de kaders uiteraard ook aanbieden in elke RAL-kleur.

 

 

Design optimalisatie

De hoeken van de beMatrix kaders worden al jaren gelast omwille van sterkte-eigenschappen. Hierdoor is de sleuf die gebruikt werd om kaders manueel te monteren overbodig geworden en werd deze nu ook in het ontwerp verwijderd. Vanaf heden hebben de kaders niet alleen een mooiere look, ze zijn ooklichteren bijgevolg ookergonomischer.

 

 

 

Nieuw type klittenband

Panelen worden in het beMatrix kader bevestigd door middel van klittenband. Zo zijn deze eenvoudig te plaatsen en/of verwijderen tijden op-en afbouw van een stand of event. Met de nieuwe duurzame oppervlaktebehandeling introduceert beMatrix ook een nieuw type klittenband. Uitgebreide testen hebben bewezen dat deze nieuwe klittenband de kwaliteit van de huidige hook & loop tape overstijgt. In het geval van bogen & plafondtoepassingen is een goede hechting immers zeker een must.

 

 

Men koos ook voor een dunnere variant, waardoor panelen nog meer binnen het kader zitten en we dus een betere afwerkingkunnen garanderen. Dit nieuwe type klittenband wordt binnen beMatrix de wereldwijde standaard en is compatibel met bestaande panelen met het huidig type.

 

 

ECO-pins

Het duurzaamheidsverhaal wordt ook doorgetrokken met een nieuw gamma ECO-pins, waarmee de kaders onder- en bovenaan aan elkaar worden bevestigd. Deze pins worden niet langer gechromeerd, maar worden nu vervaardigd uit een Zamak legering (Zamak is een acroniem voor Zink, Aluminium, Magnesium en Koper). De milieu-impact van deze behandeling is veel kleiner dan de behandeling met chroom: ze vermindert de koolstofuitstoot tot een achtste & halveert het gewicht van de pins.

 

 

Bovendien zijn de eco-pins door hun vormgeving volledig stapelbaar, waardoor ze minder plaats innemen bij stockage & transport.

www.bematrix.be

Bron: Foto: Bulik Standbouw - Jet Import @ Horeca'expo Gent

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

De beste tips om jouw events zo chaotisch mogelijk te laten verlopen.

De beste tips om jouw events zo chaotisch mogelijk te laten verlopen.

Van één evenement naar een heel jaar 'engagement': gebruik post-event content voor een 365-dagenstrategie

Van één evenement naar een heel jaar 'engagement': gebruik post-event content voor een 365-dagenstrategie

Zullen er in de toekomst nog voldoende evenementen zijn?

Zullen er in de toekomst nog voldoende evenementen zijn?

Advertenties